Wifi van goede kwaliteit in de bus Hoe doe ik dat?

Mobiele communicatie, in het bijzonder de internetverbinding, wordt steeds belangrijker. De mensen eisen meer en betere dienstverlening op het gebied van communicatie en data. Er zijn voorbeelden die duidelijk aantonen dat een goede internetverbinding kan leiden tot een toename van het aantal passagiers en een grotere klantenloyaliteit.

De eersten die dit type diensten aan hun klanten aanboden waren de hotels, door hun klanten een draadloze internetverbinding aan te bieden. Niet veel later kwam daar de industrie bij, vervolgens andere bedrijven zoals restaurants of  café´s en daarna werd het in complete steden aangeboden door lokale overheden. Ongetwijfeld gaat het hier om een sterke tendens naar een permanente internetverbinding die door ons allen wordt gevraagd.

Deze nieuwe dienst heeft pas later in de bussector zij intrede gedaan. En hoewel deze zich in Europa nog in een beginstadium bevindt, laten de cijfers duidelijk de tendens zien dat busondernemingen steeds meer internet aan boord aanbieden. Vandaag de dag kunnen we stellen dat internet aan boord van bussen en treinen een realiteit is en een algemeen verschijnsel in sommige landen waar connectiviteit en mobiliteit van de passagiers de norm is en geen uitzondering die als „luxe“ wordt beschouwd.

Hoe de investering terugverdienen?

De eerste gedachte die opkomt bij een busondernemer wanneer hij overweegt of hij deze dienst aan gaat bieden, is of hij de investering terug kan verdienen.

De invalshoek moet hier innovatief zijn en niet traditioneel, want normaalgesproken kan geen supplement gevraagd worden voor het aanwezig zijn van gratis internet. Maar hoe kan de investering terugverdiend worden? Het antwoord is eenvoudig, het gaat hier om een additionele dienst met een hoge toegevoegde waarde die de busonderneming in staat stelt concurerender te zijn in zijn offerte, door zich te onderscheiden van zijn concurrenten die bij vergelijkbare prijzen deze dienst, waar steeds meer vraag naar is, NIET aanbieden.

Het resultaat is dat de busonderneming meer kansen heeft een transactie succesvol af te sluiten en dáár is waar terugverdiend wordt en niet in extra inkomsten die een betaling voor de wifi-service zou betekenen.

Waarom Wifi aanbieden in de bus?

Er zijn diverse factoren of soorten transportdiensten die het waardeoordeel van de passagiers beslissend beïnvloeden:

Wat is een wifi-systeem?

Dit gezegd hebbende, wat is nu eigenlijk een wifi-systeem? In essentie gaat het om een router met een verbinding van mobiele data, dat wil zeggen, in de router bevindt zich een  SIM kaart van een telefoonprovider met een datacontract. Maar als we deze redenering en definitie volgen zouden we als voorbeeld ook een bus kunnen nemen, waarvan de definitie in principe een chassis en carrosserie zou zijn. We weten echter allemaal dat dit een breed begrip is  met een groot aantal belangrijke varianten.

Belangrijke factoren voor een juiste wifi keuze voor de bus

Het is duidelijk dat de keuze van een wifi-systeem niet iets onbelangrijks is en dat er rekening moet worden gehouden met diverse aspecten om de juiste keuze te maken en in de toekomst geen spijt te hebben van de gemaakte keuze. Vaak zien we dat deze aspecten pas achteraf worden geanaliseerd en in veel gevallen, wanneer de keuze verkeerd is genomen, betekent dit dat er een extra investering nodig is om een wifi oplossing te krijgen die past bij de kenmerken van de transportonderneming.

In volgende berichten zullen we meer te weten komen over wifi systemen en worden de aspecten, waarmee we rekening moeten houden op het moment dat beslist moet worden welk systeem het beste past bij onze behoeften, in detail besproken.

«
»

¡Descubre nuestras soluciones de seguridad y entretenimiento para autobuses en un solo lugar!

Explora nuestros catálogos actualizados para 2024 que abarcan seguridad activa y gestión de flotas, entretenimiento embarcado y cumplimiento de normativas R.

Soluciones Innovadoras para
el transporte de pasajeros