Entertainment aan boord On Demand of Lineair: voor- en nadelen

Als we spreken over entertainment aan boord van een bus, gaat het over twee soorten systemen: Entertainment On Demand aan boord, waar de passagier beslist wat hij wanneer ziet, en Lineair entertainment, waar de gehele reis dezelfde contents worden afgespeeld. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van beide systemen bespreken.

Wat is een lineair entertainment systeem aan boord?
In een on board lineair entertainment systeemworden de contents afgespeeld op een aantal kanalen waar de passagier toegang toe heeft op dezelfde manier als thuis, met de televisie bijvoorbeeld. We kunnen naar de verschillende kanalen schakelen, maar niet stoppen, vooruit spoelen of  een programa of film herstarten.

Wat is een on board Entertainment On Demand Systeem?
In on board Entertainment On Demand Systemen is het de passagier die zijn eigen entertainment samenstelt, hij kiest wat hij wil zien op elk moment van de reis, zodat het afspelen exclusief voor deze passagier plaats vindt en bovendien door hem gecontroleerd wordt.
Voordelen van een on board Entertainment On Demand Systeem

Dus, bij een individueel Entertainment On Demand Systeem, kan de passagier:

  • Contents kiezen uit een gevarieerd aanbod: Live-TV, films, muziek, e-books, games, internet
  • Het afspelen van video of muziek starten, stoppen, herstarten, vooruitspoelen, ondertiteling activeren/desavtiveren…..
  • In een bus met een entertainment systeem kan op deze manier kan elke passagier genieten van zijn exclusieve content. Het is mogelijk dat iedereen dezelfde film kijkt, maar dan een ieder op zijn eigen tempo, met de mogelijkheid te stoppen, vooruit te spoelen…..zonder dat het afspelen bij de anderen beïnvloed wordt.

Voordelen voor de busondernemer

We kennen nu de voordelen van dit systeem voor de reiziger. En wat zijn de voordelen voor de busondernemer?

  • Ze bieden meer flexibiliteit door méér opties aan te bieden aan de reiziger.
  • De busondernemer kan eigen contents ladendie elk moment gezien kunnen worden.: Veiligheidsnormen, rechten en plichten van de passagiers, tijdschema´s, etc… 
  • Toegang tot internet, als dit via een high performance router gebeurt, kan al het internetverkeer via een eigen portaal (toegangspagina) van de busondernemer worden geleid.