Individuele entertainmentsystemen, wat zijn de voordelen?

Welke voordelen biedt een individueel entertainmentsysteem aan boord van een bus? Voor de passagier? Voor de transporteur? In deze post antwoorden we op al deze vragen, we analyseren de voordelen voor beide.

Vanuit het gezichtspunt van de klant, willen wij als gebruikers allemaal kunnen kiezen en in deze context biedt een individueel entertainmentsysteem aan boord van een bus een hoeveelheid mogelijkheden die op dit moment alleen op intercontinentele vluchten of in superieure vluchtklassen wordt aangeboden, en slechts zeer zelden in bussen.

Als we ons verplaatsen in de huid van de transporteur, dan is deze op zoek naar differentiatie, zowel met betrekking tot de concurrentie in de bussector als met andere vormen van passagiersvervoer.

Het verschil maken ten opzichte van de concurrentie

Deze differentiatie ten opzichte van andere busondernemingen en touroperators is vooral nodig bij de reisbussen, waar de passagier een bedrag heeft betaald voor een plezierreis en entertainment aan boord zal er toe bijdragen dat hij zich vermaakt en de reis veel aangenamer is.

Ook vanuit het oogpunt van de ondernemer is deze differentiatie belangrijk, want als we over een entertainmentsysteem beschikken, wordt de passagier uitgenodigd om voor onze bus te kiezen, niet alleen vanwege een goede prijs, maar ook omdat de lange duur van de reis gecompenseerd wordt door entertainment dat dit ongemak relativeert.

In zijn geheel biedt een individueel entertainmentsysteem aan boord de passagier de mogelijkheid verloren tijd te veranderen in een plezierige reis.

Eén passagier méér per dag

Gemiddeld één passagier méér vervoeren per dag op een reguliere lijndienst, of een bus 15 dagen per jaar méér verhuren als we spreken over plezierreizen, of een type VIP-klant bereiken met een individueel entertainmentsysteem aan boord, kan juist die verbetering in de cijfers betekenen die we normaalgesproken zoeken via een prijsreductie, zoals ook onze concurrentie dat doet.

 

Maar niet alleen zijn we in staat om de bedrijfsmarges te verbeteren, we kunnen ook een kwantitatieve stap zetten in de kwaliteit van onze dienstverlening. De differentiatie en de service zijn argumenten die iedereen kent en een individueel entertainmentsysteem is duidelijk een van de beste manieren om dit de bereiken.