Welke soort televisiezenders kan ik zien als ik per bus reis?

In onze vorige post is besproken dat het al mogelijk is  om live-televisie via satelliet te kijken aan boord van bussen. Het lijkt dan een logisch vervolg om in deze nieuwe post ons te focussen op wat de verschillende alternatieven zijn voor het installeren van de systemen die vandaag de dag op de markt zijn, vooral om op deze maniere en idee te krijgen van wat voor soort TV-zenders en platformen we aan onze klanten aan kunnen bieden.

Maar laten we eerst eens terugkijken naar de types satellietantennes die nu op de markt markt zijn en die we in de vorige post beschreven werden, het zijn er twee:

-laag profiel, „Phased Array“, met een hoogte tussen 16 en 18 cm

-een traditioneel profile, met een hoogte tussen 24 en 34 cm

Door het installeren van één van deze beide antennes hebben we toegang tot 3 verschillende oplossingen die ons elk verschillende live TV-zenders in de bus via de satelliet bieden.

Live TV-zenders via de satelliet

Deze optie biedt de mogelijkheid te kunnen genieten van de TV-zenders via satelliet die vrij aangeboden worden, door eenvoudigweg een satellietantenne te installeren in de bus en de satelliet te kiezen waarmee we verbindeing willen hebben.

Betaalplatformen

De tweede optie die de televisie via satelliet in de bus biedt is zich te verbinden aan de betaalplatformen in elk land en zo toegang te hebben tot gecodificeerde contents. De optie is prima te combineren met de eerste optie, het afstemmen op de vrije zenders, zodat de passagier in de bus tegelijkertijd kan genieten van vrije zenders als van betaalzenders, zodat de entertainmentmogelijkheden aan boord vergroot worden.

Zenders via TDT Satelliet Televisie

De ontvangst van TDT kanalen buiten de bebouwde gebieden is vooralsnog heel moeilijk en dit maakt het bijna onmogelijk om deze kanalen te bekijken wanneer we onderweg zijn. De oplossing is simpel, het is voldoende een antenne te installeren samen met een satelliet-decoder voor TDT-kanalen, op deze manier kan de bus TDT-kanalen ontvangen, niet alleen in Spanje, maar ook in Portugal en Zuid-Frankrijk.

TDT op interurbane trayecten

Op interurbane trayecten waar een goed TDT-signaal is het vaak interessanter nationale zenders aan te bieden in platas van satelliet-televisie. In dit geval is de best passende oplossing de installatie van een modern TDT-antenne samen met een TDT-ontvanger, zodat afgestemd kan worden op deze kanalen in de gebieden waar dekking is.

Deze oplossing is interessant wanneer men dezelfde kanalen wil aanbieden als die waar we normaalgesproken thuis op afstemmen.