Wifi als communicatiemiddel met de passagiers aan boord

We zijn ons allemaal bewust van de importantie van het communiceren met onze passagiers en de manier waarop dit gebeurd. Bedrijven zoeken formules om hun klanten te bereiken: reclame op televisie, radio, posters, etc. Daarbinnen winnen de meer innovatieve en technologische formules terrein op de meer traditionele manieren, die vaak ook duurder zijn. In dit artikel zullen we een nieuwe manier behandelen om interactie te hebben met de klanten, namelijk het Wifi-systeem als communicatiemiddel met de passagiers aan boord.

Tegenwoordig variëren de formules van marketing en communicatie aan boord van een bus van afiches/folders tot LCD-schermen met wisselende boodschappen. Deze communicatievormen tonen reclame- of informatieve boodschappen en zelfs enquêtes onder de passagiers. Vaak echter zijn ze niet efficient genoeg aangezien ze op algemene plekken getoond worden die geen eigendom van de passagier zijn en dus niet de directe en persoonlijke actie veroorzaken die we zouden wensen.

Tegenover dit traditionele systeem, bestaat het Wifi-systeem als communicatiemiddel met de passagiers aan boord, een waardevol middeldat ons informatie zal geven die we later kunnen gebruiken om de geboden service te verbeteren. Bovendien bestaan er geen extra kosten, aangezien we meer rendement halen uit deze service die we onze klanten al aanbieden en ons bedrijf een meerwaarde geeft.

 Interactie met de passagier met het Wif-systeem

Door het Wifi-systeem te gebruiken als communicatiemiddel aan boord bereiken we dat de communicatie niet unidirectioneel (bedrijf-klant) is maar we krijgen ook een feedback van de passagiers. Aan de ene kant kunnen we informatie sturen naar de passagiers zoals reclame of enquêtes en aan de andere kant ontvangen we informatie van de reizigers met de antwoorden van de enquêtes over tevredenheid, suggesties…

Dit nieuwe communicatiekanaal is dus één van de meest efficiente communicatiemiddelen aangezien er interactive plaatsvindt met de passagier op zijn eigen apparaat zodat er een zeer directe en persoonlijke communicatie tot stand komt.

 

Tegelijkertijd is het de oplossing voor een gecompliceerde situatie voor de vervoerders van personen: er wordt vermeden dat iemand geprinte vragenlijsten moet uitdelen, ophalen en deze daarna in een te gebruiken formaat moet verwerken.

Tenslotte is het belanrijk de importantie te onderstrepen van een Wifi-systeem in onze bussen dat in staat is dit soort taken uit te voeren om zo deze nieuwe weg van communicatie met onze passagiers maximaal te benutten.

 

Para finalizar es importante remarcar la importancia, por todo lo descrito en este artículo, de contar con un sistema wifi en nuestros autocares capaz de llevar a cabo este tipo de tareas a fin de poder explotar y aprovechar al máximo esta nueva vía de comunicación con nuestros pasajeros.